Bokrelease!

Och så var boken släppt! Vilken förlösning! Inför fredagens bokrelease hade jag en längre tid genomgått flera starka känslor som oro, rädsla och tvivel men också spänning, förhoppning och förväntan. Hur ska andra uppfatta boken? Hur kommer dom som läser boken reagera? Har jag skrivit på ett bra sätt? Förstår andra vad jag menar? Är den tydlig nog? Berör jag? Håller den måttet?

SÅ många känslor och en aning kaos inombords. Framförallt har jag kanske oroat mig mest för min pappas reaktion då boken är väldigt utelämnande om mig och min uppväxt. Jag har ju skrivit boken, slutit fred med mig Själv och signat upp mig på att dela med mig av min uppväxt samt mina utmaningar och prövningar i livet men min pappa? Han har däremot inget att säga till om utan får bara åka med.

Att skriva denna boken har tagit mig över två år. Det har både varit det bästa jag någonsin gjort, men också det svåraste jag utmanat mig själv i. Att dela med sig av sitt liv (en bearbetningsprocess som väckte starka känslor hos mig när jag fick sätta ord på mina känslor och upplevelser) samt koppla allt till den kunskapen jag fått genom att utbilda mig till samtalsterapeut inom den femte vågens psykologi under fyra års tid har varit utmanande. Minst sagt. Det har varit som en två års lång förlossning med mycket känslor, ups and downs, frustration och stress genom att vilja bli klar, där jag de sista veckorna innan bokreleasen haft sådana starka förvärkar att jag till viss del upplever att jag kan förstå den gravida kvinnan! Ok, kanske inte riktigt helt, men denna boken är som mitt barn, ett enormt personligt projekt, som efter lång tids arbete nu äntligen har blivit förlöst!

Jag är extremt lättad.

Men också väldigt tagen, trött och berörd. Jag har i pricip precis kommit tillbaka till livet, sex dagar efter releasefesten. Jag har varit helt slut. Som en enorm anspänning som släppte och som gjort att jag behövt sova och bara ta hand om mig själv i ett par dagar. Under dessa dagar har dock små energiboostar kommit och jag har fält en del glädjetårar åt alla fina kommentarer, uppmuntrande ord, tankar och starka känslor som min bok har väckt hos er som redan läst den. Tack! Jag förstår att en bok inte kan tilltala alla, men utgångspunkten för mig att skriva denna bok var först och främst att bearbeta min egen historia och läka på djupet. Om den sedan kan beröra eller hjälpa en enda person till nya insikter, till att våga be om hjälp eller faktiskt känna hopp i stunder av mörker så har den gjort sitt jobb. Så redan har den levererat över förväntan enligt mig. Och att en av dessa personer, som lovordat min bok och känt stolthet, är mig egen pappa gör upplevelsen så mycket starkare.

Stort varmt tack till alla ni som kom och firade mig i fredags på min bokrelease! Men även till er som inte kunde delta men istället skickade kärlek från flera olika håll. Er närvaro, stöttning och peppande ord får mig att känna mig enormt rik i livet.

Till er som har stora mål och drömmar i livet men tvivlar på er själva.. Ge aldrig upp! Allt är möjligt om man bara vill, bestämmer sig och tror på sig själv och det man gör.

Kan jag så kan du!

-Caroline

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *